Tiedekulman Fönsterissä syvennyttiin ikääntymisen alueellisiin eroihin

Kolmannessa Faktavaalit-tilaisuudessa käsiteltiin ikääntymisen alue-eroja, ikääntyneiden elinoloja ja sote-kustannuksia hyvinvointialueilla sekä pohdittiin, millaisin toimin tulevaisuuden haasteisiin tulisi vastata.

Paneelikeskustelu Faktavaaleissa 14.2.
Paneelikeskustelu Faktavaaleissa 14.2. Kuva: Anssi Kumpula / MDI

Faktavaalien kolmas tilaisuus järjestettiin tiistaina 14.2. Tiedekulman Fönsterissä. Tilaisuuden aiheena oli Ikääntymisen erot hyvinvointialueilla – miten hyvinvointialueet vastaavat haasteisiin?

Tilaisuus alkoi THL:n tutkimuspäällikkö Timo Kauppisen sekä tutkimusassistentti Milena Nevannon alustuksella hyvinvointialueiden välisistä eroista väestön ikärakenteessa ja ikääntyneiden elinoloissa. Tutkijapuheenvuoron piti myös SustAgeablen konsortiojohtaja ja Itä-Suomen yliopiston professori Ismo Linnosmaa. Hänen puheenvuoronsa käsitteli terveydenhuollon ja ikääntyneiden palveluiden kustannuksia hyvinvointialueilla.

Paneelikeskustelussa yhdessä tutkijoiden kanssa keskustelivat Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen ikääntyneiden palveluiden palvelualuejohtaja Tuula Suominen sekä THL:n entinen pääjohtaja Pekka Puska.

Tilaisuudesta tehty tallenne on nyt katsottavissa täällä:

Faktavaalien kolmas tilaisuus oli osa neljän tilaisuuden sarjaa, jossa tarjoiltiin monipuolisesti SustAgeablen ja muiden strategisen tutkimuksen DEMOGRAPHY-ohjelmaan kuuluvien hankkeiden tuottamaa tutkimustietoa. Helmikuussa 2023 järjestettyjen tilaisuuksien aiheena oli ikääntymisen alueellisten erojen lisäksi työurien pidentäminen, yli viisikymppiset työelämässä sekä hoivan poliittiset valinnat. Faktavaaleihin tutkijoiden kanssa keskustelemaan oli kutsuttu päättäjiä ja eri sidosryhmien edustajia.