Ikääntymisen erot hyvinvointialueilla – miten hyvinvointialueet vastaavat haasteisiin?

Päivämäärä 14.2.2023
Kellonaika 09:00
Paikka
Tiedekulma

Suomi ikääntyy kokonaisuudessaan, mutta kuva on alueellisesti hyvin eriytynyt. Väestön ikääntyminen vaikuttaa kuntatalouteen, aluetalouteen, palvelujen käyttöön ja kustannuksiin. Ikärakenne ei toisaalta ole ainoa vaikuttava tekijä, vaan esimerkiksi ikääntyneiden elinoloilla on vaikutuksensa alueellisiin eroihin haasteen suuruudessa. Keskustelussa tuodaan esiin tutkimustietoa liittyen muun muassa ikääntymisen alue-eroihin, ikääntyneiden elinoloihin ja sote-kustannuksiin hyvinvointialuetasolla sekä pohditaan, millaisin toimin tulevaisuuden haasteisiin tulisi pureutua.

Alustamassa tutkijat Timo Kauppinen ja Milena Nevanto (THL) sekä Ismo Linnosmaa (Itä-Suomen yliopisto ja THL). Keskustelemassa lisäksi ikääntyneiden palvelualueen johtaja Tuula Suominen (Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue) ja Pekka Puska.

Keskustelua juontaa MDI:n johtava asiantuntija Kaisa Lähteenmäki-Smith.

Ilmoittautuminen

Osallistujamäärä on rajattu, joten ilmoittauduthan ajoissa osoitteessa bit.ly/faktavaalit23. Tämä tilaisuus striimataan.

Kahvitarjoilu alkaa puoli tuntia ennen tilaisuuden varsinaista alkua eli klo 8.30.

Faktavaalit – tutkittua tietoa eduskuntavaaleihin

Keskustelusarja tuo vaalikeskusteluihin tutkittua tietoa taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävästä yhteiskunnasta. Haluamme tarjota nykyisille ja tuleville päättäjille tietoa ikääntyvään yhteiskuntaan liittyvistä ilmiöistä sekä kanavan rakentavalle ja tietoperustaiselle keskustelulle. Faktavaalit järjestää strategisen tutkimuksen hanke SustAgeable.

Faktavaalit