Hoivan poliittiset valinnat – kuka meitä hoivaa ja mitä se maksaa?

Päivämäärä 28.2.2023
Kellonaika 09:00
Paikka
Tiedekulma

Vanhuuden aiheuttamista kustannuksista puhuttaessa hoivan kustannukset korostuvat. Todellisuudessa hoivan osuus julkisista kokonaiskustannuksista on kuitenkin pieni. Mitä tapahtuu, kun julkisia palveluita supistetaan samaan aikaan, kun kiinnostus omaishoitajaksi ryhtymiseen vähenee? Kuka saa hoivaa, keneltä ja mihin hintaan? Tilaisuudessa kuullaan tutkittua tietoa hoivasta ja sosiaalisten verkostojen merkityksestä sekä keskustellaan hoivan tulevaisuudesta.

Alustamassa tutkijat Minna Zechner (Helsingin yliopisto) ja Mirkka Danielsbacka (Turun yliopisto ja Väestöliitto). Keskustelemassa lisäksi toiminnanjohtajat Sari Tervonen (Omaishoitajaliitto) ja Anni Lausvaara (Vanhustyön keskusliitto) sekä Fatim Diarra (Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja).

Keskustelua juontaa MDI:n johtava asiantuntija Kaisa Lähteenmäki-Smith.

Ilmoittautuminen

Osallistujamäärä on rajattu, joten ilmoittauduthan ajoissa osoitteessa bit.ly/faktavaalit23.

Kahvitarjoilu alkaa puoli tuntia ennen tilaisuuden varsinaista alkua eli klo 8.30.

Faktavaalit – tutkittua tietoa eduskuntavaaleihin

Keskustelusarja tuo vaalikeskusteluihin tutkittua tietoa taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävästä yhteiskunnasta. Haluamme tarjota nykyisille ja tuleville päättäjille tietoa ikääntyvään yhteiskuntaan liittyvistä ilmiöistä sekä kanavan rakentavalle ja tietoperustaiselle keskustelulle. Faktavaalit järjestää strategisen tutkimuksen hanke SustAgeable.

Faktavaalit