Yli viisikymppiset työelämässä – miten työnantajat asennoituvat ja miltä työurat näyttävät?

Päivämäärä 8.2.2023
Kellonaika 08:30
Paikka
Pikkuparlamentin Kansalaisinfo, Arkadiankatu 3

Eläkeikä on Suomessa noussut. Aika ajoin julkisuudessa käydään kuitenkin keskustelua yli viisikymppisten työllistymisen ja työssä pysymisen haasteista. Miten työnantajat tutkimusten valossa asennoituvat yli viisikymppisiin? Minkälaiset työuranäkymät heillä on? Tilaisuudessa keskustelemme työnantajien asenteista, työhön liittyvien tekijöiden ja terveyden yhteydestä työurien pituuteen sekä keinoista, joilla yli viisikymmentävuotiaiden työssä pysymistä ja työllistymistä voitaisiin tukea.

Alustamassa tutkijat Noora Järnefelt (Eläketurvakeskus) ja Taina Leinonen (Työterveyslaitos). Keskustelemassa lisäksi johtava asiantuntija Päivi Luna (Finanssiala ry), hallituksen varapuheenjohtaja ja järjestöosaston johtaja Katja Syvärinen (SAK) ja kansanedustaja Anders Norrback (RKP).

Keskustelua juontaa MDI:n johtava asiantuntija Kaisa Lähteenmäki-Smith.

Tervetuloa keskustelemaan myös ruotsiksi!

Ilmoittautuminen

Osallistujamäärä on rajattu, joten ilmoittauduthan ajoissa osoitteessa bit.ly/faktavaalit23

Kahvitarjoilu alkaa puoli tuntia ennen tilaisuuden varsinaista alkua eli klo 8.00.

Faktavaalit – tutkittua tietoa eduskuntavaaleihin

Keskustelusarja tuo vaalikeskusteluihin tutkittua tietoa taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävästä yhteiskunnasta. Haluamme tarjota nykyisille ja tuleville päättäjille tietoa ikääntyvään yhteiskuntaan liittyvistä ilmiöistä sekä kanavan rakentavalle ja tietoperustaiselle keskustelulle. Faktavaalit järjestää strategisen tutkimuksen hanke SustAgeable.

Faktavaalit