Nousevan eläkeiän maa – keinot, kannustimet ja ryhmien väliset erot. Miten päätöksenteko vastaa?

Päivämäärä 7.2.2023
Kellonaika 08:30
Paikka
Pikkuparlamentin Kansalaisinfo, Arkadiankatu 3

Työurien pidentäminen on tärkeä tavoite väestön ikääntyessä. Huoltosuhteen heikkenemiseen onkin varauduttu uudistamalla eläkejärjestelmää, mikä on jo pidentänyt työuria. Kaikki eivät kuitenkaan ole tavoitteen edessä samassa asemassa: työuran pidentämisen edellytyksiin vaikuttavat muun muassa koulutustaso, sukupuoli ja sosioekonominen ryhmä. Mitä tapahtuu niille, jotka eivät pysty pidentämään työuraa? Tilaisuudessa keskustelemme eri ryhmien välisistä eroista ja siitä, miten ne tulisi huomioida päätöksenteossa.

Alustamassa tutkijat Kati Kuitto (Eläketurvakeskus) ja Tarmo Valkonen (ETLA). Keskustelemassa lisäksi Tutkaksesta kansanedustajat Mari Holopainen (Vihr.) ja Riitta Mäkinen (SDP).

Keskustelua juontaa MDI:n johtava asiantuntija Kaisa Lähteenmäki-Smith.

Ilmoittautuminen

Osallistujamäärä on rajattu, joten ilmoittauduthan ajoissa osoitteessa bit.ly/faktavaalit23.

Kahvitarjoilu alkaa puoli tuntia ennen tilaisuuden varsinaista alkua eli klo 8.00.

Faktavaalit – tutkittua tietoa eduskuntavaaleihin

Keskustelusarja tuo vaalikeskusteluihin tutkittua tietoa taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävästä yhteiskunnasta. Haluamme tarjota nykyisille ja tuleville päättäjille tietoa ikääntyvään yhteiskuntaan liittyvistä ilmiöistä sekä kanavan rakentavalle ja tietoperustaiselle keskustelulle. Faktavaalit järjestää strategisen tutkimuksen hanke SustAgeable.

Faktavaalit