Tutkimusseminaari: Eläkeikä nousee ja henkilöstö ikääntyy – mitä ajattelevat työnantajat?

Päivämäärä 16.5.2022
Kellonaika 13:00
Paikka
Helsinki
Tiedekulma

Miten työnantajat suhtautuvat yli 55-vuotiaisiin työntekijöihin? Entä miten työnantajat näkevät työurien pidentämistavoitteet? Millä tavoin työpaikoilla tuetaan työurien pidentämistä ja minkälaisia eroja on toimialojen välillä? Tutkimusseminaarissa maanantaina 16.5.2022 avataan näitä teemoja.  

Työnantajien rooli työurien pidentämisessä on merkittävä, mutta työnantajien näkemyksistä tiedetään vasta vähän. Uuden tutkimuksen mukaan työnantajien asenne vanhempia työntekijöitä kohtaan on muuttunut myönteisemmäksi. Työnantajista lähes kolme neljästä katsoo, että useimmissa työpaikan tehtävissä voi jatkaa 65-vuotiaaksi. Enemmistö työnantajista ei kuitenkaan usko työurien pitenevän omalla työpaikallaan. 

Eläketurvakeskuksen ja strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittaman SustAgeable-konsortion seminaarissa keskustellaan tutkimuksen tuloksista, jotka perustuvat työnantajille vuonna 2021 tehtyyn kyselyyn.

Ohjelma 

Seminaarin avaus 
Susan Kuivalainen, Eläketurvakeskus, DEMOGRAPHY-ohjelman johtaja ja Maria Vaalavuo, Turun yliopisto ja THL, SustAgeable-konsortion johtaja  

Osa 1 

Alustus: Työurien pidentäminen, eläkeuudistukset ja työnantajien näkemykset  
Noora Järnefelt, Eläketurvakeskus 

Paneelikeskustelu 

Osa 2 

Alustus: Työnantajien mielikuvat yli 55-vuotiaista työntekijöistä ja työuria tukevat toimenpiteet  
Noora Järnefelt, Eläketurvakeskus 

Paneelikeskustelu 

Paneelissa keskustelevat Juha Antila, SAK, Harri Hellstén, Suomen Yrittäjät, Elina Pylkkänen, TEM, Paula Varpomaa, Teknologiateollisuus ja Katja Veirto, Elo. 

Seminaarin juontaa Elina Päivinen, Eläketurvakeskus.  
 
Tilaisuuden päätteeksi vapaata keskustelua ja kahvitarjoilu. Voit osallistua seminaariin joko paikan päällä Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4, Helsinki) tai seuraamalla striimiä verkossa. Ilmoittaudu seminaariin tästä (siirryt Webropol-ilmoittautumislomakkeeseen).

Seuraa striimiä tämän linkin kautta: https://tiedekulmamedia.helsinki.fi/fi/web/tiedekulma/player/webcast?playerId=99487739&eventId=169217833

Lämpimästi tervetuloa! 

Hankkeen esite seinälle kiinnitettynä.